Inseminace...

06.12.2010 21:50

Tak a je to tady!!!

Aktualita, na kterou mnozí z nás dlouho a netrpělivě čekali... !!!

    V pondělí 22.11. začala Farrah hárat a mne tímto dnem začal "kolotoč" (a "MÍRNÝ" stres, zda vše stihneme včas)telefonátů a e-mailů ohledně zařizování transportu mraženého semene našeho vyvoleného z Irska k nám do Česka. Naštěstí vše probíhalo zcela hladce a v pondělí 30.11. opustil Irsko kontejner s vyjímečným obsahem - mraženým semenem Allyho a vydal se na dalekou cestu do České republiky. Do Česka "malí mražení Alabamové" dorazili v naprostém pořádku - zcela zmrzlí , ráno ve středu 1.12. 

    Nic jsem nechtěla ponechat náhodě a na měření hladiny progesteronu v krvi jsem začala s Farrah chodit velice brzy, již od pátku 26.11.. Tento den byl výsledek s téměř nulovými hodnotami. Další odběry krve následovaly v úterý 30.11., progesteron stoupnul na 2,14 ng/ml a ve čtvrtek 2.12. byla hladina progesteronu v krvi na hodnotě 6,19 ng/ml. Ve čtvrtek, jsme podle výsledku progesteronu, začali domlouvat také termín inseminace na Klinice Veterinární a Farmaceutické univerzity v Brně. Dnem, s velkým "D". byla určena sobota 4.12., odpoledne .

    V sobotu jsme nasedli do autíčka a hurá do Brna... Okolo 17 hodiny jsme už byli na místě, na Oddělení reprodukce VFU. Zákrok "Intrauterinní inseminaci endoskopem", prováděl MVDr. R. Vitásek Ph.D. a jeho odborný tým. Inseminace trvala velice krátkou dobu a probíhala v naprosté pohodě a klidu. Farrah byla po celý čas do slova a do písmene ÚŽASNÁ . Během vyšetření a odběru krve na zjištění aktuální hladiny progesteronu, i během samotného zákroku se tvářila jako by nic. Vše brala jako něco zcela běžného a samozřejmého... Hladina progesteronu v krvi během inseminace byla na 15 ng/ml - což je ideální číslo pro inseminaci ( min 12 ng/ml - max. 20 ng/ml, ideál 15 ng/ml )!!!

    Pro zdárný průběh inseminace jsme všichni udělali maximum, nyní už je vše jen a jen na přírodě... Za cca 25 dní na SONU, snad uvidíme "plody", nejen našeho snažení !!!

Ráda bych poděkovala Karen a Jimovi ( majitélé Allyho ), za podporu a pomoc s vyřizováním.

Z Irska nám přišly také nové fotky Allyho šikovných potomků, syna a vnučky při práci. Na fotky se můžete podívat zde.

Mějte se všichni krásně a užívejte pohodový předvánoční čas.

Vaše Eva a snad budoucí matka Farrelka